Waar ligt Dubai?Dubai ligt in het Midden-Oosten. Dubai is een van de zeven Verenigde Arabische Emiraten. De naam van de hoofdstad is dezelfde als die van het emiraat. De precieze ligging vindt u op de kaart hieronder.

 

 

Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten grenzen aan Saoedi-Arabië en Oman. Het land bestaat uit zeven emiraten: Dubai, Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.

Hier ligt Dubai

Dubai ligt in de verenigde Arabische Emiraten. Op de kaart hieronder ziet u Dubai liggen. Door in- of uit te zoomen ziet u ook de ligging ten opzichte van de andere emiraten en buurlanden.

 

(Emiraat volgens Wikipedia) Een Emiraat (arab. إمارة imāra, meervoud imārāt) is het rijk van een emir of een sjeik. Een emiraat verwijst doorgaans naar een provincie of rijk dat door een prins bestuurd wordt.

Hoofdstad van Dubai: Dubai

Dubai is rijk geworden door de olie-industrie, maar tegenwoordig komt nog maar 5% van alle inkomsten uit olie. Dubai is de laatste jaren een wereldberoemde vakantiebestemming geworden. Rijke oliesjeiks hebben geïnvesteerd in dure hotels en toeristische attracties. Een voorbeeld daarvan is het zeven-sterren hotel Burj Dubai. Een ander voorbeeld is Palm Jumeirah, het eiland in de vorm van een palmboom. 


Dubai kaart

Was deze informatie nuttig?
(24 votes, average 2.75 out of 5)
Waar ligt Dubai2.75 out of 51 based on 24 voters.


Vakantie Dubai Arke

Vakantie Dubai TUI Arke

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Vakantie Dubai Sunweb

Vakantie Dubai Sunweb

Hotel, Vliegvakantie,All-Inclusive, Lastminute
Sunweb

Vakantie Dubai Vakantiestunt

Vakantie Dubai Vakantiestunt

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Excursies
Vakantiestunt

Vakantie Dubai 333travel

Vakantie Dubai 333Travel

Rondreizen, Strandvakanties, Hotels, Excursies
333Travel