IslamIn de Verenigde Arabische Emiraten zijn sterke islamitische tradities aanwezig.

 

 

 

 

Islam is hier niet alleen een religie, het is een manier van leven die erg bepalend is voor de dagelijkse gang van zaken, zoals kleding, eten en drinken en omgangsnormen. De Arabische cultuur is verweven met het islamitische geloof en dit werkt sterk door in de samenleving. Nu is de stad Dubai zo groot en zijn daar de westerse invloeden dermate groot dat u hiervan in eerste instantie weinig zult merken, maar in de kleine zijstraatjes en de buitenwijken kunt u wel degelijk in de Arabische cultuur belanden.

Wat u moet weten

Er zijn vele prachtige moskeeën in het Emiraat, maar het is meestal niet toegestaan om deze, als niet-moslim, van binnen te bewonderen. Desondanks is het de moeite waard om deze gebouwen aan de buitenkant eens te bekijken.

 

 

Vrouwen hoeven in Dubai in principe weinig aanpassingen te doen aan hun kleding. Wanneer u buiten de stad komt, let er dan wel op dat uw kleding niet al te kort is of te strak zit. Topless zonnen wordt niet geaccepteerd!

Nuttig geen alcohol op straat, maar alleen binnen de horeca gelegenheden en in uw hotel/appartement/huis. Wanneer het ramadan is kunnen er kleinere eet- en drinkgelegenheden overdag gesloten zijn.

Ramadan

Ramadan is een maand van religieus bewustzijn waarin moslims vasten tijdens de uren met daglicht. Ramadan gaat in aan het begin van de islamitische maanden, afhankelijk van het begin van de nieuwe maan. Dit is daarom ieder jaar anders. Het vasten wordt verbroken in de avond bij zonsondergang. De officiële tijden hiervoor zijn terug te vinden in de lokale kranten.

Andere godsdiensten

Hoewel de Verenigde Arabische Emiraten islamitisch zijn, heerst er een algemene tolerantie voor andere godsdiensten. Er zijn een aantal christelijke kerken.

Was deze informatie nuttig?
(16 votes, average 2.31 out of 5)
Islam Dubai2.31 out of 51 based on 16 voters.


Vakantie Dubai Arke

Vakantie Dubai TUI Arke

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Vakantie Dubai Sunweb

Vakantie Dubai Sunweb

Hotel, Vliegvakantie,All-Inclusive, Lastminute
Sunweb

Vakantie Dubai Vakantiestunt

Vakantie Dubai Vakantiestunt

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Excursies
Vakantiestunt

Vakantie Dubai 333travel

Vakantie Dubai 333Travel

Rondreizen, Strandvakanties, Hotels, Excursies
333Travel