InformatieGaat u op reis naar Dubai, dan is het prettig als u op de hoogte bent van de belangrijke telefoonnummers, het tijdsverschil, de vliegtijd, de munteenheid, het voltage etc. Belangrijke informatie om bij de hand te houden.

 

  

Om te bellen van en naar Dubai

Om vanuit Dubai naar Nederland te bellen kies je 0031, gevolgd door het netnummer, zonder 0.

Het landnummer van Dubai is 00971

Belangrijke telefoonnummers Dubai

Ambulance en politie: 999

Brandweer: 997

Betalen in Dubai

In Dubai wordt betaald met de Dirham

http://www.wisselkoers.nl/dubai_dirham

 

 

Tijd in Dubai

Dubai is in de tijdzone +0400. Tijdens (onze) zomertijd is het in Dubai 2 uur later en tijdens de wintertijd 3 uur later.

Taal Dubai

Arabisch & Engels

Voltage

220 volt, neemt u wel altijd een wereldstekker mee.

Leidingwater

Het leidingwater in Dubai is schoon en normaal te drinken

Inentingen en reisproducten

Voor het reizen naar Dubai zijn geen speciale inentingen vereist. Reist u met jonge kinderen, controleer dan bij uw huisarts of er nog inentingen gewenst zijn.

Bij uw apotheek of drogist kunt u reispakketjes kopen, zo gaat u goed voorbereid op reis naar Dubai. Denkt u aan pleisters, diarreeremmers, pijnstillers, oordopjes etc. Bij uw apotheek zullen ze u graag adviseren. Of kijkt u op Dokteronline.com 

Insecten in Dubai

In de stad Dubai hoeft u zich nauwelijks zorgen te maken om insecten. De controle op hygiëne is er zo hoog dat er in de stad zelf nauwelijks insecten te vinden zijn. De meest voorkomende vervelende insecten zijn de bedbug (bedwantsen) en de kakkerlak. 

De bedbug kan (enkel wanneer er sprake is van slechte hygiëne) zich huizen in en rond het bed. De bedbug kan steken en doet dit voornamelijk op de benen en armen. Dit lijken kleine muggenbultjes. De jeuk houdt langer aan dan bij de steken van muggen, maar zal na enkele dagen tot weken wegtrekken. 

Kakkerlakken zijn snel en veel mensen zijn er bang voor. Desondanks leveren ze geen direct gevaar op. Kakkerlakken bijten en steken niet. Bij grote kakkerlak-plagen moet er gelet worden op goede hygiëne van de omgeving omdat kakkerlakken bacteriën kunnen verspreiden.

Kakkerlakken en bedbugs zijn goed te bestrijden met insecticiden.

Reistijd naar Dubai

De afstand tussen Nederland (Schiphol) en de luchthaven Dubai International Airport is 5170 km. De vliegduur naar Dubai bedraagt ongeveer 6,5 uur. De laatste jaren maken steeds meer vakantiegangers gebruik van andere luchthavens als vertrekpunt naar Dubai. Voor gedetailleerde informatie over bovengenoemde luchthaven kunt u terecht op: www.airportdesk.nl

Reisdocumenten voor Dubai

Voor het reizen naar Dubai heeft u een paspoort nodig dat nog tenminste 3 maanden geldig is. Wanneer u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, kunnen afwijkende bepalingen gelden. Wij raden u dan aan navraag te doen bij de ambassade of het consulaat.

Consulaat van de Verenigde Arabische Emiraten, Eisenhowerlaan 130, 2517 KN DEN HAAG. Tel: +31 (0) 70 3384371 (Bereikbaar tussen 9:30 – 11:00 uur)

Een auto huren in Dubai

Zorg dat u in het bezit bent van een geldig rijbewijs, indien u een auto wilt huren in Dubai. Let op: Bij het huren van een auto wordt u meestal verzocht te betalen met een creditcard, zoals Mastercard of Visa. Kijk ook op onze pagina Auto huren Dubai om een goedkope huurauto in Dubai  te vinden.

Huisdieren meenemen naar Dubai

Het is af te raden om uw huisdieren mee te nemen op vakantie naar Dubai. Huisdieren zijn namelijk niet toegelaten in de openbare parken en op de stranden. Houdt u ook rekening met het beleid van uw hotel of appartement ten aanzien van huisdieren. Daarnaast kan de stress van de vlucht en de grote temperatuurwisseling een nadelige invloed hebben op de gezondheid van uw huisdier.

Gaat u voor langere tijd naar Dubai en besluit u uw huisdier mee te nemen, informeer dan bij uw dierenarts naar de benodigde inentingen, de chip, paspoort en voorzorgen voor de vlucht. Kijkt u op de website van uw vliegmaatschappij aan welke voorwaarden u moet voldoen.

Meer reisinformatie

Kijk voor meer reisinformatie op: www.landenkompas.nl

Was deze informatie nuttig?
(15 votes, average 1.80 out of 5)
Dubai informatie1.80 out of 51 based on 15 voters.


Vakantie Dubai Arke

Vakantie Dubai TUI Arke

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Vakantie Dubai Sunweb

Vakantie Dubai Sunweb

Hotel, Vliegvakantie,All-Inclusive, Lastminute
Sunweb

Vakantie Dubai Vakantiestunt

Vakantie Dubai Vakantiestunt

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Excursies
Vakantiestunt

Vakantie Dubai 333travel

Vakantie Dubai 333Travel

Rondreizen, Strandvakanties, Hotels, Excursies
333Travel