GeschiedenisHet oudste dat terug te vinden is, uit de geschiedenis van de stad Dubai, zijn sporen van bebouwing. Ongeveer 2000 jaar voor Christus.

 

 

 

Handel

Circa 360 - 300 voor Christus beschreef één van de officieren uit het leger van Alexander de Grote, de handel met de Grieken. In de 15e eeuw was de stad bekend om zijn handel met India. Portugezen hadden handelsposten in de stad, maar werden in 1622 uit de stad verdreven. 

Al Fahidi-fort

In 1787 werd het Al Fahidi-fort gebouwd. Dit fort werd bewoond door de heersers van Dubai. Sinds 1972 wordt dit fort gebruikt als museum over het Emiraat Dubai. lees meer over het Dubai museum

Oliehandel

Pas sinds 1966, toen er grote hoeveelheden olie werden gevonden in Dubai, kwam de economie flink op gang. Rond 1990 werden de inkomsten van de oliehandel gebruikt voor de uitbreiding van de stad en werd de aandacht steeds meer gericht op het toerisme. Rond het jaar 2016 zullen de olievoorraden waarschijnlijk op zijn en zal Dubai voornamelijk moeten doorleven op het toerisme. 

 

Toerisme

Van 1990 tot 2008 lijkt de uitbreiding van de stad, de hoogbouw en alle toeristische voorzieningen, niet op te kunnen. Dubai wordt een luxe paradijs voor vakantiegangers. Voor ieder wat wils en in iedere prijsklasse. Invloeden uit de hele wereld zijn merkbaar. U kunt geen attractie of vermaak bedenken of het bestaat in Dubai.

Crisis

In 2009 komt ook Dubai in de problemen. De financiële crisis heeft ook Dubai flink geraakt. Nieuwe projecten zijn stilgelegd en de vastgoedprijzen zijn bijna gehalveerd. Bestaande projecten worden nog wel afgemaakt. De overheid kampt met een tekort van 49 miljard euro.

Vakantieparadijs

Inmiddels begint Dubai weer licht te zien aan het einde van de tunnel. De vastgoedprijzen lijken weer te gaan stijgen en hetzelfde geldt voor de aandeelkoersen. De vakantieganger heeft van de crisis weinig hoeven merken en waarschijnlijk wordt het vakantieparadijs de komende jaren steeds verder uitgebreid.

Was deze informatie nuttig?
(11 votes, average 1.27 out of 5)
Geschiedenis Dubai1.27 out of 51 based on 11 voters.


Vakantie Dubai Arke

Vakantie Dubai TUI Arke

Hotel, Appartement, Vliegvakantie, All-Inclusive
TUI Arke

Vakantie Dubai Sunweb

Vakantie Dubai Sunweb

Hotel, Vliegvakantie,All-Inclusive, Lastminute
Sunweb

Vakantie Dubai Vakantiestunt

Vakantie Dubai Vakantiestunt

Lastminutes, All-inclusive, Vliegvakantie, Excursies
Vakantiestunt

Vakantie Dubai 333travel

Vakantie Dubai 333Travel

Rondreizen, Strandvakanties, Hotels, Excursies
333Travel